Vinklen

Sig nærmer tiden… Julehøjtiden…
Og aldrig nogen sinde i hele mit voksenliv har jeg været så lidt forberedt, som jeg er i år!

Ingen småkager er bagt og intet konfekt er lavet. Ikke af mig. Hverken almindeligt eller LCHF. Pigerne har bagt en lille portion småkager et par gange, men så gad de vist heller ikke mere.
Seks små engle, fire nisser, en simpel stjerne lavet af seks pinde, en helt enkel Betlehems-opstilling med (købte) figurer af Jesus i krybben, Maria, Josef og tre dyr, som både kan associeres til dyr i stalden og til de tre vise mænd samt to selvhæklede kræmmerhuse og seks ditto hjerter – er alt, hvad jeg i år har fremme af julepynt. Til gengæld har jeg røde blomster i vindueskarmen og masser af lysdekorationer og stearinlys. Endeligt har den stadigt voksende bunke indpakkede gaver stemningsfuldt ligget fremme i et stort fad hele december.
Allerede i sidste uge blev jeg færdig med at købe gaver. Men den resterende tid er ikke blevet brugt på andre juleforberedelser. Jo, jeg har hæklet og leget med farver og former. Men det har godt nok været en markant anderledes december end nogen sinde tidligere oplevet!

Til gengæld sidder jeg roligt og glæder mig til juleaften, fordi jeg slet ikke er julestresset. Min lejlighed er det sædvanlige kaos af rod og liv – og jeg har droppet illusionen om, at det bliver ret meget anderledes hverken inden eller i helligdagene. Men jeg føler faktisk, måske for første gang, at december i år har budt på mere ærligt nærvær og omsorg for mine kære. Kortspil, taxakørsel og masser af korte og lange snakke – UDEN afbrydelser. Flere shoppeture, hvor pigerne og jeg i ro og mag har fået købt vore gaver. En skøn koncert-aften med Lars.

Ingen tvivl om, at jeg ville ønske, jeg havde flere kræfter og mere energi! At mit hjem lignede en juleudstilling i Magasin.
Men det eneste alternativ til tørrestativet foran brændeovnen i stuen er… at vi må gå rundt i vådt tøj…!! Sådan afhænger meget jo af, fra hvilken vinkel vi anskuer sagen.

Men et menneskevilkår er vel også, at det ikke altid er nemt at holde fast i den bedste vinkel…

Kh.

Skriv et svar