Ved tasterne

De skrevne ord er få – jeg ved det. Men i den seneste tid har jeg haft travlt. Måske ikke ligefrem for travlt til at finde en halv time at skrive i – men for travlt til at få styr på mine tanker. Flere gange har jeg faktisk sat mig til tasterne, men jeg kunne aldrig få tankerne til at falde så meget til ro, at jeg kunne få et overblik over dem. Derfor kom der ingenting ud af forsøgene.

Nu prøver jeg så igen, her ved tasterne.

Alle børnene har fået sommerferie og vi er nu uden pligter. Lige nu er livet simpelthen kun frihed – ingen pligter, intet ansvar.

Lea har skaffet sig arbejde hos bageren i Kvickly og indimellem kører jeg hende til og fra arbejde – men det er faktisk også min eneste pligt. Til min forundring – men helt enorme begejstring og lettelse – har jeg opdaget, at jeg ikke bruger en eneste tanke på at bekymre mig, om hun klarer sit nye job godt nok.
For det første: Altså, selvfølgelig gør hun det! 🙂
Men for det andet: Det er Lea og Kvickly, der skal finde ud af tingene. Som forælder bliver jeg slet ikke inddraget. Jeg får ikke pålagt noget ansvar for Leas succes; jeg forventes ikke at stå som tovholder. Det er ene og alene Leas ansvar at finde ud af, hvordan hun løser opgaverne og hvis hun behøver hjælp dertil, må hun finde den i Kvickly. Jeg er helt sat uden for banen.
Og så skønt at se, hvordan Lea vokser med sine opgaver og sit ansvar. Hvordan hun kun bliver mere rolig af at få lov til at have det fulde ansvar for sig selv.

Min have – ja, den gør som alle andre haver i øjeblikket: Den falmer!
For jeg har besluttet, at naturen må klare sig selv. Jeg vil ikke bruge hverken tid eller energi eller penge på besværet med at bære spande med dyre vanddråber fra lejligheden og ned i haven. Undtagelserne er planterne i potter, nogle roser og min nyplantede hæk, som indimellem får lidt førstehjælp.
Jordbærplanterne får til gengæld lov at sove i fred. De fleste (ikke potte-)planter går vel bare i en slags dvale, indtil de igen får vand. Så ja, de flotte farver må jeg indvære – og det skærer da i mit have-entusiastiske hjerte – men som sagt, naturen må gå sin gang og sådan bliver det altså i år.

Til gengæld tankes jeg jo uafbrudt op med lys og D-vitamin, hvilket er af helt uvurderlig betydning for mit velbefindende. Der lyder absolut ingen klager over vejret herfra!!!!!

– Her blev der så en lang pause, hvor mine tanker atter fór løbsk rundt inden for hjernebarken. Så jeg kapitulerer for nu og går istedet igang med noget praktisk arbejde. Men lidt har vel også ret.
Med andre ord – jeg lever stadig. Og fortsat ferie-ro giver forhåbentlig efterhånden også både ro og overblik i mit liv. Så ordene kan finde hinanden i hjernen og derefter flyde ud på tasterne.

Kh.

Skriv et svar