Surrealistisk fantastisk – del 2

Computer og hjemmeside driller mig i dag.
Nedenstående ord er en fortsættelse af det indlæg, der allerede er lagt på siden. Så det giver mest mening, hvis man læser det først. 🙂

Jeg har de seneste 12 år dagligt spist serotonin i pilleform – efter en årlig tilbagevendende henvisning fra lægen.

På Netdoktor.dk kan man læse:

"Serotonin forbindes ofte med følelsen af veltilpashed og lykke. Et generelt nedsat niveau af serotonin i hjernen er forbundet med depression. Men serotonin spiller også en rolle i reguleringen af appetit, søvn, hukommelse og meget andet.
Størstedele af den serotonin, der er i kroppen, befinder sig dog i de nerveceller, der koordinerer bevægelserne af vores mave-tarm-system. Serotonin har altså en stor betydning for vores mave-tarm-system.
Serotonin dannes ud fra aminosyren tryptophan, der findes i de fleste protein-holdige fødevarer, men også i chokolade, havre, mælk, æg, fisk og kød. Der har været undersøgelser, der har tydet på, at en kost der er rig på tryptophan-holdige fødevarer, kan føre til et øget niveau af serotonin i kroppen."

Melatoninguide.dk skriver:

"SPIS DIG TIL EN BEDRE SØVN

Tryptophan er en aminosyre, der findes i en række forskellige fødevarer som f.eks. rødt kød, bananer, æg, chokolade og hytteost. Hvis du ikke har et tilstrækkeligt indtag af fødevarer, der indeholder tryptophan, kan det få negative bivirkninger for dig, såsom irritabilitet, depression, aggressioner og søvnløshed. Dette er fordi du mangler serotonin, som er det stof, tryptophan kan fungere som byggesten til.

Et tilskud (af tryptophan) kan medvirke til at normalisere ens indhold af serotonin, samt andre signalstoffer i hjernen. På den måde kan du altså påvirke kroppens produktion (og indhold) af serotonin."

(Jeg husker ikke siden, hvor jeg læste dette:)

"Det hænder også, at tænderskæren opstår efter hjerneskade eller sygdom. Dette gælder især sygdom knyttet til bevægelser i ansigtet. Tænderskæren kan også være bivirkning af enkelte typer medicin, rettet mod psykiatrisk sygdom, som for eksempel bestemte typer af medicin mod depression."

kirobelt.dk kan man læse:

"Forskning viser, at det er kroppens centralnervesystem, der bestemmer om, hvornår og hvor længe du skærer tænder.
(…)
Hvis du skærer meget tænder om natten, så foregår det i de tidlige søvnfaser og det forstyrrer den naturlige søvnrytme. Du kommer ikke ned i de dybe søvnfaser og dermed medfører "Bruksisme" (= tænderskæren) ofte, at du føler dig generelt træt og uoplagt i løbet af dagen."

Lyngby-kiropraktik.dk skriver:

"Når vi taler og tygger, der der konstant bevægelse i vores kæbeled. Herudover belaster mange dres kæbeled ved konstant at tygge sammen eller skære tænder om natten. Hvis kæbeleddene ikke får ro kan det ikke alene medføre smerter i kæbeleddene, men også give hovedpine, ansigtssmerter og svimmelhed."

Jeg har ikke hjemmesiden, hvor jeg fandt følgende ord:

"Der er flere faktorer, der bidrager til kæbespændinger:
Tandoperation, tandregulering. piskesmæld, ulykker der har involveret skader på hovedet eller nakken, stress, angst, aggression, holde sine følelser inde, tænderskæren, neglebidning, bide i en blyant, tyggegumme, tygge på pastiller, spise hårdt slik, tendens ti at tygge maden hovedsageligt i den ene side, kirurgi, sover mere på den ene side end den anden."

Hjernerystelsesforeningen.dk skriver:

"Cervikogen hovedpine er smerte, der skyldes mikroskader af nakkeligament, nakkemuskel og -bindevæv sypisk efter en overstrækning og efterfølgende bøjning af nakken, dvs en ulykke hvor nakken overstrækkes. Typisk refereres disse ulykker som piskesmæld, (…) overstrækket i nakken kan forårsage en kronisk inflammation af en stor nerve i nakken…
Denne hovedpineform kan ligne migræne, da den oftest også er ensidig, men modsat migræne er smerten ikke dunkende.
Den opståede skævhed i de øverste nakkehvirvler kan evt. afhjælpes med manuel behandling hos osteopater, KRANIO-SAKRAL-TERAPEUTER og kiropraktorer."

—-

Der er altså mange områder, hvor man kan finde sammenhæng mellem mine gener og udfordringer og forskellig faktuel viden vedrørende emner som søvn, hukommelse, velbefindende, muskelspændinger og diverse forbindelser fra hjernen, gennem nakken/KÆBEN og ud i kroppen.

—-

Tilbage til fakta omkring min kæbe og resten af mig:

På forhånd var jeg advaret om, at de efterfølgende gener efter en tandudtrækning hos voksne godt kan vare op mod en måned, men jeg har tilsyneladende en sund trop, der relativt hurtigt kan hele sig selv. Nitten dage efter tandudtrækningen kunne jeg bevæge tygge-apparatet uhindret og alle smerter var væk.

I tirsdags var jeg til et opfølgende tjek hos tandlægen. Og ved I hvad? Jeg scorede ganske enkelt 12 på alle test! Min mund er, som den skal være. Al skævhed i mund – og krop – er forsvundet. Tænderne sidder perfekt. (Tirsdag morgen konstaterede jeg forundret, at tandtråden gled meget nemmere ned mellem tænderne!! Nu er der blevet plads til tænderne i kæben – og der er derfor ingen spændinger.)
Kroppen har rettet sig op og er blevet lige. (Husk mit føromtalte smil.)

Jeg fornemmede, at tandlægen havde god tid i tirsdags, så bagefter stillede jeg et par spørgsmål. Jeg fortalte lidt om, hvad der er sket i in krop i de seneste par uger og tandlægen fortalte om ting, hun havde oplevet andre klienter fortælle efter at have fået rettet tandstillingen.
F.eks. havde hun af og til hørt om, at en hælspore forsvandt…! Hun lagde ikke skjul på, at hun i starten af sin tandlægekarriere nærmest havde været mistroisk over for klienterne, men nu havde hun hørt sådanne historier så mange gange, at hun ikke længere undrede sig.

Men hvis man følger tanken, er det jo ikke så mærkværdigt.
Skævhed i munden/biddet får muskler i tunge og kæbe til at spænde forkert, og denne skævhed medfører "kompenserende" spændinger ud i hele kroppen. Så man kan blive skæv i kroppen og altså belaste uhensigtsmæssigt.
Belastningen kan ramme alle mulige steder – Og ergo, når man ikke længere er skæv i biddet, så retter kroppen sig naturligt op og overbelastningen af specifikke steder forsvinder. Og dermed også gener, som man aldrig i livet ville have forbundet med en visdomstand!

For mig giver det rigtig god mening. For mig er logikken klar.

Det er selvfølgelig også lettere at være overbevist, når man mærker konkrete – ligefrem målbare – ændringer i sin egen krop.
Min balance er blevet klart bedre – og det er ikke noget, jeg "tænker" mig til. Jeg konstaterer bare, at jeg nu ikke længere behøver ofte at tage et ekstra skridt for ikke at snuble. Læs ovenstående: "Kroppen har rette sig og er blevet lige.)
Hovedpinen er væk.
Jeg kan holde flere bolde i luften på samme tid. Koncentrere mig om flere ting på samme tid. Jeg kan (MEGET) bedre holde fokus. Jeg bliver ikke mentalt slået helt ud af kurs ved uforudsete hændelser.
Og jeg er ikke konstant træt.

Den eneste medicin, jeg skule have, var en god nattesøvn.

Er I klar over, hvor mange penge til læger, fysioterapeuter, psykologer osv. jeg har sparet den offentlige fælleskasse for??? Ved at tage min situation i egen hånd og – efter flere gange at have konsulteret den privatpraktiserende læge, uden at få andet svar, end at "nogle gange er man jo bare mere træt."

For mig er logikken i dette forløb ganske klar. Men jeg erkender, at vejen dertil er lidt kringlet.

Kh

Skriv et svar