stort S

Jeg har ikke på nogen måde lyst til at tale parti-politik i dette forum. Ikke mindst, fordi jeg selv har umådeligt svært ved at finde ud af, hvad der er op og ned i holdninger, meninger, fakta, reelle muligheder mm i politik. For sådan en næstekærlig selvudråbt socialpædagog som mig er det jo umuligt at føre en konkret politik ud i livet, fordi der jo altid er mindst to sider af en sag. To sider, der tilmed altid har et eller andet fornuftigt over sig.
Jeg vil hellere være en psykolog eller præst, der hjælper mennesker med at finde frem til deres egne løsninger i en konkret hverdag. En politiker, der arbejder med love og regler og overordnet struktur – det bliver aldrig mig.

Af og til en er der dog en overskrift, der fanger mig, når jeg dagligt skimmer nyhederne på dr.dk. For eksempel den amerikanske tv-værts latterlige og nedgørende ord om Danmark.
Så røg vi trods alt lige op af stolene herhjemme i andedammen…

"Finansministeriet" er ikke et sted, jeg normalt ofrer tanker på. Ej heller Kristian Jensen.
Men forårsaget af ovenstående ord på amerikansk tv har Kristian Jensen udtalt følgende:

"Alle har ret til deres egne holdninger,
men ingen har ret til deres egne fakta."

Jeg overvejer faktisk at hænge ordene op i en guldramme i min stue..!

Ikke af politiske årsager. Ikke fordi jeg nu er fan af Kristian Jensen. Eller fan af amerikansk politik.
Men fordi jeg vil huske ordene næste gang jeg havner i en diskussion, hvor jeg føler mig tromlet ned af andres udlægning af egne meninger som værende Sandheden med stort S.

Kh

Skriv et svar