Som en hobby

Klokken er syv, det er lørdag morgen og som et andet vekseldyr afhænger døgnrytmen i min krop af lyset udenfor. Ergo er jeg for længst oppe, selv om det er lørdag og ungerne sover tungt. Og jeg er ikke bare oppe – jeg er frisk og energifyldt. Men det har måske også noget at gøre med, at dagen i dag (ja faktisk også i går samt hele pinsen) er særlig for mig. Enkel og jordnær særlig, fordi jeg har fået en laang række opgaver i mit kirketjener-vikariat.
Der skal være bryllup i kirken i dag, så jeg har sørget for blomster-pynt til kirken. Vel at mærke fra a til z, fordi jeg først var hos gartneren, hvorefter jeg bandt buketter og pyntede kirken og til sidst skal jeg også være der ved selve vielsen i eftermiddag.
Senere skal jeg klargøre kirken til pinsen samt være der ved gudstjenesten i morgen. Nå ja, og så skal jeg trække uret i tårnet og vande nogle planter, så graveren kan holde – i øvrigt velfortjent – fri hele pinsen.
Og jeg elsker det hele og jeg glæder mig til disse dage. Også selv om det er hårdt for mig og sandsynligvis kommer til at koste nogle hovedpinepiller.
Imidlertid er det jo et vidunderligt arbejde og ditto kolleger. Forstået således: Egentlig synes jeg ikke, at jeg udfører noget særligt arbejde. I min bevidsthed kan alle da trække et kirke-ur, dække alter-bord og binde små buketter til kirkebænkene. På sin vis syne jeg stadig, det er mærkeligt, at jeg får løn for det. Jeg mener, opgaverne ligner til forveksling dem, jeg har gået rundt og lavet i frivilligt regi i adskillige år.
Men det er da fedt at blive lønnet for noget, man mest anser som en hobby!

Kh

Skriv et svar