Kongen af Aarhus

Min skønne store pige havde overtalt sine søskende til, at årets fødselsdagsgave til mig skulle være en en-dags-billet til Jelling Festival. Til i går. Fordi Thomas Helmig skulle synge festivaldagene i gang fra den store scene i går aftes.Som barn og teenager af 80’erne er Helmig (både dengang og nu) en nærmest helt selvfølgelig del af mit liv. Jeg har hørt ham spille en del gange efterhånden i årenes løb – og jeg bliver stadig glad af en koncert med ham. Thomas Helmig, den egentlige borgmester (og KONGE) i Aarhus.

Og i går under koncerten gik det pludselig op for mig, hvorfor han er skøn. Fordi han ikke forsøger at skrive hverken filosoferende eller meningsforførende tekster. Han skriver om kærlighed, kærlighed og smerte og mere kærlighed i simple vendinger, som vi alle kan forstå, forholde os til og genkende. I dansevenlige og dejlige melodier.

Det er da enormt hyggeligt at opleve, hvordan manden synger sange fra starten af firserne og alle +40-delen af publikum synger med på hver eneste linje. Også selv om vi kun hører sangene, når vi er til koncert med ham. Men sangene blev indprentet i vore sårbare teenage-sind dengang i 80’erne, så vi glemmer dem aldrig.
Nej, der ligger så afgjort ikke nogen større digterisk kunst i at skrive:
"Det’ mig, der står herud’ og banker på
og be’r dig om at prøve at forstå,
jeg kyssed’ hende kun på hendes kind.
Sig at det’ okay og luk mig ind!"

Alligevel bliver man bare i let og glad stemning af at vugge og synge (skråle) med på de banale ord.
Det er pop-musik, når det er bedst. Og Thomas er bare en glad dreng fra Aarhus. Som smitter med sin glæde.

– Her kan jeg så ikke lade være med at skrive et par ord om, at i min livs-religion er det ganske enkelt det, det kommer an på: At smitte andre med glæde.
Også selv om håret er blevet gråt og årene har sat sine streger i ansigtet. 🙂

Jo, han er bestemt både borgmester og konge i Aarhus!

I øvrigt har jeg set et sted, at han også skal åbne Aarhus Festuge, så mon ikke jeg også er at finde dér?

Kh.

Skriv et svar