En gigantisk lettelse

Hold da op… Tror faktisk, at mit stædige sind har lært lidt af efterårets stress-reaktion. Forundret oplever jeg, hvor dygtig jeg er blevet til at holde mig på egen banehalvdel. At skelne mellem de områder, jeg selv kan gøre noget ved (og så forsøge at arbejde med dem) og de områder, jeg ikke har indflydelse på (og så forsøge at sige Pyt).

Tror faktisk, jeg er ved at lære, at det vil være en evig håbløs kamp at ville forsøge at forstå alle mennesker.
Til gengæld er det en livslang kamp at vise venlighed og omsorg for alle mennesker. Dét er stadig min fulde overbevisning!

Men jeg behøver måske ikke føle mig som et dårligt menneske – som en fiasko – fordi jeg ikke evner at gøre alle mennesker glade og lykkelige…

Måske behøver jeg end ikke forsøge at gøre alle lykkelige…

Måske er faktum rent faktisk, at intet menneske jo har magt over et andet menneskes tanker og følelser. Heller ikke mig…

Og dét er en gigantisk lettelse at erkende!

Det betyder jo, at jeg med god samvittighed kan blive på egen banehalvdel.

Selvfølgelig handler det ikke om, at jeg nu vil til at lyve og stjæle og træde på andre sjæle. Selvfølgelig vil jeg fortsat forsøge at være sød og omsorgsfuld og betænksom mod min omverden. Men det betyder, at jeg ikke behøver ødelægge mig selv med tanker om, hvordan jeg kan gøre min nabos liv bedre. Jeg kan tilbyde min hjælp, evt. mine ører og skuldre. Men jeg kan ikke gøre noget, der kan garantere hende hverken glæde eller lykke.

Jeg vil dog gerne understrege, at det ikke er let konstant at føle sig overbevist af de nye tanker. Med andre ord, så får den gamle tvivl indimellem godt fat i mig!!

Hidtil er det dog hver gang lykkes mig at vende tilbage til de nye overbevisninger.

Kh

Skriv et svar